De Wildacker Winterweek: 27-12 t/m 30-12

Opgeven kan nu ook via bestuur@sccgoirle.nl

Vrije inloop bij aanvang activiteit is ook mogelijk!

Doe mee! Alle activiteiten kunt u nog kiezen!

Dinsdagochtend 27 december
Bewegen op muziek.

Onder leiding van mevrouw  Eirini, dansdocent van Switch 2 move,  gaan we bewegen op vrolijke muziek. Deze ochtend is vooral bedoeld voor senioren, ook wanneer je wat beperkt ben in je beweging. Staand of zittend gaan alle spiergroepen gebruikt worden. Het is nog gezelliger wanneer je iemand meeneemt.

Dinsdagmiddag 27 december

“Tradities rondom Kerst en Nieuw” een interactieve presentatie door Ineke Strouken.
Met  Kerstmis vieren wij van oudsher de midwinterperiode. Tussen 21 december (de kortste dag van het jaar) en 6 januari (Driekoningen) probeerden mensen van  een koude, donkere periode een warme, lichte en gezellige tijd te maken. Want de wintertijd was een moeilijke tijd en vooral arme mensen moesten zien te overleven. Vooral op het einde van de winter was  er een groot voedseltekort. In de midwinterperiode mochten mensen even bijtanken met lekker eten, licht en warmte. Om brandstof en licht te besparen, kropen ze bij elkaar. Arme mensen mochten langs de deur gaan om te bedelen. Al onze tradities en rituelen komen hier vandaan. Het kerstdiner en het kerstpakket, oliebollen eten en driekoningenzingen. Maar ook het kerststalletje en de kerstboom hebben betekenis. Over al die wintertradities en-kerstrituelen vertelt Ineke Strouken, oud-directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en opgegroeid in Goirle, de boeiende geschiedenis.

Woensdagochtend 28 december
We gaan samen de hort op naar
Jongerencentrum Mainframe waar grootouders en kleinkinderen, ouders en kinderen, buurkinderen kortom iedereen die zin heeft elkaar gaat uitdagen bij nieuwe en ouderwetse spellen. Laten de jongeren zich verleiden tot het ouderwetse scrabble of monopoly, leren we elkaar nieuwe spellen, dagen jongeren de ouderen  uit voor een potje Air hockey of een spel op  de WII?

Woensdagmiddag 28 december
Zijn we te gast bij Stichting Erfgoed Goirle het Heem.

Twee voortreffelijke gidsen geven een rondleiding van 45 minuten, ze vertellen mooie anekdotes, geven informatie en een kijkje in het verleden van Goirle. Misschien kom je nog foto’s tegen van oud familieleden. Er zijn rondleidingen gepland om 13.30 en 14.30 uur.

Donderdag: 29 december 10.00 tot 16.00 uur

Creatief samen Actief
De deur van de Wildacker staat de hele dag tussen 10.00 en 16.00 uur open voor iedereen die gezellig wil komen haken, breien, naaien, tekenen op textiel. Er is materiaal aanwezig maar je mag ook materiaal meebrengen of eerder afgeven bij de Wildacker. We maken lapjes van 15 bij 15 centimeter. De lapjes maken we aan elkaar maken zodat het warme dekens en shawls worden die we geven aan mensen die wat warmte kunnen gebruiken. Wij zorgen natuurlijk voor koffie en iets lekkers. Als er veel belangstelling is willen we wekelijks een brei-, haak- en handwerkmiddag organiseren in de Wildacker

Vrijdagochtend 30 december

Zing samen
Onder begeleiding van een pianist zingen we samen gezellige  Nederlandse liedjes.
De teksten worden geprojecteerd op een scherm zodat iedereen kan meezingen.
Na het zingen luiden wij samen het jaar uit met een drankje en oliebollen.

Opgeven zie info bovenstaand schema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *