Evenementen

Evenement details:

 • ma
  04
  jun
  2018
  do
  07
  jun
  2018

  Wandelvierdaagse Goirle

  De Wildacker

  http://www.vierdaagsegoirle.nl/

  Wie in Goirle woont en zelfs daarbuiten, kent de Goirlese Wandelavondvierdaagse.

  40 jaar Wandelavondvierdaagse, dat betekent dat de eerste uitgave in 1978 was. Een van de drijvende krachten achter dit evenement is gelukkig nog steeds bij ons actief en moet ik daarom ook even vermelden. Dit betreft natuurlijk Ad van der Ven, die nadat hij de overige comité-leden en zeker ook mij veel geleerd heeft, de laatste jaren wat minder nadrukkelijk aanwezig is. We zijn blij dat hij nog steeds de routes maakt en zijn ervaring en inzichten met ons deelt.

  Begonnen onder de bezielende leiding van de mensen van Stichting Instuif Goirle, is de wandelavondvierdaagse al sinds jaar en dag een begrip in de Goirlese gemeenschap en een van de grootste evenementen in de gemeente.

  Nadat in 2005 het oude Instuif-gebouw plaats moest maken voor de nieuwbouw van het WIG, en een fusie op handen was (op dringend verzoek van de gemeente), besloten een aantal vrijwilligers de koppen bij elkaar te steken en een stichting op te richten, die als belangrijkste taak had, het waarborgen en continueren van de Goirlese Wandelavondvierdaagse. En de Stichting Vierdaagse Goirle was geboren en als locatie werd gekozen voor wijkcentrum De Wildacker.

  In 2018 vieren wij ons jubileum: 40 jaar Wandelvierdaagse Goirle. Dit moet natuurlijk gevierd worden en dat gaan we dan ook als vanouds doen. Kleine kanttekening hierbij is, dat we dit helaas met steeds minder vrijwilligers moeten doen. We proberen dan ook deze vrijwilligers te koesteren.

  Gelukkig hebben we in de loop van de jaren het aantal deelnemers kunnen continueren en blijft het zelfs al verschillende jaren zachtjes stijgen.

  Ook in de te lopen afstanden zijn er in de loop der jaren wijzigingen geweest:
  We hebben helaas de 15 kilometer route af moeten schaffen vanwege vrijwilligerstekort.
  We hebben de 3 kilometer route in het leven geroepen, dit blijkt de laatste jaren populair te zijn en stijgt wat deelnemers betreft.

  Vanwege het feit dat we het zonder subsidie (moeten) doen zijn we blij met onze sponsoren en dat  proberen we dit jaar wat verder uit te bouwen. Dit omdat de jaarlijkse kosten (met name de prijs van de medailles) blijven stijgen en we de deelname laagdrempelig willen houden.

  Natuurlijk kunnen wij dit evenement niet voor elkaar krijgen zonder de inzet van ons comité, dat al in januari begint met de voorbereidingen en ook tijdens de Vierdaagse allerlei zaken in orde brengen, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van de pijlen, het controleren van de routes, de deelnemers te woord staan bij het startbureau en bij de voorinschrijvingen. Ook aan entertainment en het aansturen en verzorgen van al die vrijwilligers is gedacht. Kortom: er wordt door allen veel werk verzet.

  Daarom wil ik langs deze weg graag een oproep doen om ons te komen helpen. Ben je 1 of meerdere dagen tussen 4 en 7 juni beschikbaar dan kunnen wij je hulp zeker gebruiken. Meld je dan aan via vrijwilliger@vierdaagsegoirle.nl en wij nemen dan meteen contact met je op.

  In de loop der jaren hebben wij ook onze medewerking verleent aan allerlei maatschappelijke doelen: dit jaar is dat Nederland Schoon geworden.

  Wij wensen iedereen ook dit jaar veel plezier, aan ons zal het niet liggen.

  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur van de
  Stichting Vierdaagse Goirle

  Bert Luiken
  Voorzitter