Buurtcadeau voor postcode: 5051! Dat is De Wildacker

Blij verrast gaan we met beide handen het Buurtcadeau van het Oranje Fonds op vrijdag 15 december in ontvangst nemen. Op de postcode waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, deelt  het Oranje Fonds aan een non profit organisatie het Buurtcadeau van liefst € 3000 uit indien zij binnen 8 weken een project indienen. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Onze Stichting Sociaal Culturele Centra Goirle heeft met De Wildacker en postcode 5051 in de roos geschoten.

Het uitgekozen project -een idee vanuit onze Werkgroep Wmo – behelst het vertonen van films “uit de oude doos”.Onze grote zaal in de Wildacker leent zich uitstekend voor ontvangst van buurtgenoten, mensen uit een wijk met vele senioren. Al of niet fysiek mobiel en psychisch gezond, we willen de deuren open gooien voor een zondag in de maand om voor hen “Films uit de oude doos” te draaien. Het samen genieten van een echte “kaskraker” uit het verleden en het terughalen van herinneringen is een van onze doelen. Samen is het sleutelwoord voor onze buurt- en wijkgenoten!

Dit  project viel direct in goede aarde bij het Oranje Fonds en daardoor kunnen we een wat kostbaar initiatief gaan verwezenlijken. De  symbolische uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op vrijdag 15 december tijdens onze Nederlands- talige meezingochtend “Zingen & Zo”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *